Над южната част на Франция бе наблюдаван много странен светещ обект, стреснал жителите на редица градове. НЛО бе видяно от хора в Монпелие, Курнонтерал, Павала-ле-Фло, Сет, Нарбон, Перпинян и дори в Андора.

Обектът, заснет на 9 ноември, има правоъгълна форма, а по време на полета си се завърта няколко пъти около оста си. След известно време той изчезва рязко. Метеоролозите от местната служба Météo Gard-Hérault нямат обяснение на явлението, но са шеговито настроени. Френската армия не е коментирала кадрите, наводнили социалните мрежи. Обектът е забелязан на 9 ноември, а на някои места са видени 3 НЛО-та. Мнозина от французите пишат в социалните мрежи, че за видяното е отговорна извънземна раса.

Малко вероятно е кадрите да показват тестването на рояк от малки дронове, които се контролират от изкуствен интелект. Военните на САЩ, Великобритания, Русия, Китай, Франция и дори Турция разработват подобна технология. Възможно е и обектът да е нов тип боен дрон с по-големи размери. Фактът, че НЛО-то се преобръща координирано три пъти около оста си, преди да изчезне рязко прави невъзможно това да е самолет, ракета или балон. Сателит може да се завърти около оста си, но това не би могло да се види с просто око, коментират астрономи.

 

Източник: dir.bg